Com complir per fi amb els propòsits d’any nou?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

psicologo sabadell

Gairebé han acabat les festes de Nadal i amb elles les reunions amb la família, àpats, i sobretot, s’ha acabat l’any 2018. Amb l’arribada d’un nou any ens solem marcar nous reptes i objectius a aconseguir. Plantejar-propòsits i metes és una cosa positiva que fa que analitzem la nostra vida i quines coses volem canviar o millorar durant l’any que acabem de començar.

És habitual que la motivació inicial decaigui a mesura que passen els dies, posant en risc els nostres objectius de deixar de fumar, aprimar-se, apuntar-se al gimnàs, llegir més, buscar una nova feina, etc.

A continuació, us donem uns consells per enfocar els reptes de forma més racional, afavorint la seva consecució:

  1. No marcar-nos objectius ni començar només començar l’any.

El moment en què ens plantegem les noves metes sol ser en començar l’any, i tot i que és comprensible que ho fem, en aquestes dates hem acabat les festes de Nadal, els tiberis i molta gent torna a la feina. El més normal és estar una mica cansats per la “ressaca” del nadal, això pot fer que ens marquem objectius poc realistes o que no tinguem l’energia necessària per començar, esperar una o dues setmanes per marcar-nos aquests objectius i retardar lleugerament el seu inici pot ajudar-nos a la seva consecució.

  1. No marcar-nos objectius massa ambiciosos ni a llarg termini.

Podem tenir la temptació de posar-nos metes molt grans ja que volem poder fer grans canvis en la nostra vida. Aquests canvis solen aconseguir-se a llarg termini de manera que la meta pot quedar molt lluny. Tenir massa lluny l’èxit pot crear-nos frustració i fer-nos desistir a mig camí, quan per veure l’objectiu cal mirar molt lluny, moltes vegades s’acaba apartant la vista.

terapia pareja sabadell

  1. Marcar-nos objectius a curt termini i realistes.

Com hauríem de marcar-nos els nostres propòsits? El millor és dividir un gran objectiu en altres més petits i a curt termini. Podem posar-nos metes mensuals o fins i tot setmanals, depenent de quin sigui l’objectiu a assolir i si és factible dividir-lo d’aquesta manera. Hem de ser realistes a l’hora d’establir els nostres propòsits, ja que un repte massa ambiciós pot frustrar-nos si no ho aconseguim, i un repte massa fàcil pot desmotivar-nos si ho aconseguim de forma senzilla. Els objectius han de ser ajustats en dificultat i en temps.

  1. Felicitar-nos pels petits objectius assolits.

És molt important la manera d’afrontar cognitivament els nostres propòsits. Hi ha persones que quan aconsegueixen un objectiu no es feliciten a si mateixes, ja que la seva exigència és tan alta que consideren que assolir-los era la seva responsabilitat. Això és un error. És habitual picar-nos quan fallem i no gaudir dels nostres petits èxits. Hem de canviar aquesta manera d’actuar i felicitar-nos quan aconseguim el que volem, estar contents i gaudir de la feina realitzada, això ens motivarà per continuar amb els següents passos establerts.

tratamiento ansiedad sabadell

  1. Perdonar-nos quan no aconseguim els nostres objectius

Quan ens marquem reptes com deixar de fumar, aprimar, fer exercici, llegir més, etc., de vegades tenim recaigudes i errors. Això sol produir desmotivació, frustració i ganes d’abandonar els nostres objectius, ja que podem pensar que ja ens ha tornat a passar i que mai ho aconseguirem. Hem de pensar que les recaigudes són un procés normal dins el cercle de consecució dels nostres objectius, i no és un impediment per seguir lluitant per aconseguir les nostres metes, hem de veure-ho com una cosa normal i no caure en el desànim, ¡sinó un moment de pausa per tornar a arrencar amb més energia!

Esperem que pugueu aconseguir els vostres propòsits d’any nou, i si necessiteu ajuda amb ells, sempre podeu contactar amb el Centre Insight per demanar-nos ajuda. Feliç any nou 2019!

Centre de Psicologia InSight

José R. Martín

Col. 24026

¿Te ha gustado el artículo?
[Total: 1   Average: 5/5]
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Open chat
1
Hola, en qué podemos ayudarte? ☺