La dictadura de la felicitat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

felicidad

Les xarxes socials, la TV les pel·lícules, la societat en general, ens han transmès un missatge durant anys que consisteix en la recerca constant de la felicitat plena i permanent.

Si mirem les xarxes socials, per exemple, la majoria de la gent puja fotos sempre somrient, feliços, gaudint d’activitats, amb les seves parelles, sopant plats magnífics, etc. La televisió ven una imatge d’èxit, de diners, que per ser feliç cal tenir molts diners, tenir parella, molts amics, estar satisfet amb el nostre treball. Tot això per posar només alguns exemples que tots podem identificar ja que l’hem vist en els diferents mitjans audiovisuals.

psicologa sabadell

Però, buscar la felicitat és una cosa dolenta? No, clar que no, però hem de parar-nos a pensar un moment en què és la felicitat. ¿La felicitat és tenir parella i no tenir problemes amb ella, estimar moltíssim i estar sempre de bon humor amb els nostres fills, tenir molts amics, estar sempre fent activitats estimulants, que la tristesa mai aparegui en la nostra vida? No.

Totes aquestes aspiracions de buscar sempre la perfecció en la nostra vida i rebutjar qualsevol indici d’emocions desagradables, només ens generarà frustració, malestar i insatisfacció en la nostra vida. És molt difícil, per no dir, impossible, estar totalment contents, satisfets i complets en tots els àmbits de la nostra vida. De vegades tenim poques amistats, o no es té parella, no tenim una vida en què estiguem sempre viatjant, no estem en un treball somiat, etc. I tot això està bé, no passa res. És el normal.

psicologo sabadell

L’acceptació de la vida que tenim, sense renunciar a la millora i intentar el creixement, és una cosa que no ens produirà tanta frustració si no tenim la meravellosa vida que ens venen a les xarxes socials ni la televisió. Estar de vegades trist és normal (no ens fa depressius), que ens faci mandra anar a treballar és completament normal (no ens fa vagues), no poder fer sempre sortides estimulants és molt normal (no hem d’avergonyir-nos d’això), i etc, i etc i més etc.

El concepte de felicitat és una creació social i els conceptes socials van canviant amb les èpoques. La felicitat d’una persona de la nostra era és molt diferent a el concepte de felicitat d’una persona de fa un segle. ¿I per al cervell? Per al cervell el significat de felicitat realment no existeix, ni tan sols ho buscaria, el més proper per al cervell a la felicitat seria l’absència de por, és a dir, estar tranquils.

psicologos en sabadell

Si busques un psicòleg a Sabadell, contacta amb nosaltres a través de la pàgina web.

José R. Martín

Psicòleg Sanitari Col. 24026

Psicologia InSight Sabadell

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Open chat
1
Hola, en qué podemos ayudarte? ☺