La desconnexió a la parella

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

psicólogos-sabadell

Un dels principals motius pels quals les parelles solen sol·licitar fer teràpia és portar ja una època en la qual tenen moltes discussions i baralles. Òbviament aquest fet els produeix a tots dos una gran infelicitat, i quan aquesta etapa s’allarga en el temps dóna la sensació que tots dos estan com a la defensiva, com amb un escut esperant l’imminent atac de la seva parella.

És habitual que la parella no sàpiga realment el motiu pel qual estan així, ja que les discussions no solen ser sobre temes importants i ells mateixos es donen compte d’això, però no aconsegueixen trencar amb aquest cercle viciós que els fa estar a la defensiva.

psicólogo-sabadell

En realitat, les discussions i les baralles solen ser una desviació del símptoma, és a dir, una manera diferent de projectar l’autèntica problemàtica i l’autèntic motiu d’infelicitat. Encara que la parella sembli estar expressant enuig i ira, el que en realitat senten és tristesa, tristesa perquè ja no se senten desitjats, perquè no se senten estimats, perquè se senten desconnectats, perquè no estan feliços, etc.

La tristesa comença a aparèixer quan en la parella apareix de mica en mica una desconnexió emocional, aquesta desconnexió pot aparèixer també per molts motius, però la rutina diària, l’estrès de la vida, l’arribada d’un fill, etc., són algunes de les raons més habituals d’aquesta desconnexió. Quan ens enfrontem a aquestes situacions, en la relació amb la nostra parella comencen a disminuir de manera important les converses i connexions emocionals, donant pas al fet que el component cognitiu abasti tota la relació. Aquest fet comença a desconnectar a la parella, ja que un dels principals aspectes que diferent una relació de parella amb una relació d’amistat és el component emocional especial, quan aquest comença a desaparèixer … arriba la tristesa.

terapia pareja sabadell

Quan s’inicia aquest procés la qualitat de la comunicació directa comença a empitjorar de manera dràstica. De vegades no es vol discutir amb la parella per tant comencem a callar coses o estalviar-nos comentaris de forma explícita, però de forma implícita l’altra part de la parella sí que ho entén, i comença a interpretar … com comença a interpretar, la seva comunicació tampoc és directa pel que es comença a produir un altre cercle viciós que pot acabar per destruir un dels pilars de les relacions, la comunicació.

Per això, una de les primeres coses que intentem fer en teràpia de parella és fer que els dos membres tornin a reconnectar poc a poc, que comencin a ser “vistos” com a espòs, esposa, nuvi, núvia, etc. Intentem que cada part de la parella comenci a “validar” a l’altra com vol ser vist, i no únicament com a pares o com a amics.

Quan hi ha interès per ambdues parts per reconnectar la teràpia té un bon pronòstic, i el treball posterior i els aprenentatges que es fan durant la intervenció sol donar millor resultat.

coach-sabadell

Si estàs pensant en fer teràpia de parella a Sabadell pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant l’apartat de contacte de la nostra pàgina web.

Centre Insight

José R. Martín

Col. 24026

¿Te ha gustado el artículo?
[Total: 1   Average: 5/5]
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Open chat
1
Hola, en qué podemos ayudarte? ☺