Tips per a sentir-se realitzat

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

No tenir una sensació de plenitud i satisfacció amb nosaltres mateixos o amb la nostra vida és un objectiu per a la gran majoria de persones. No obstant això, sovint ens trobem buscant l’equilibri entre què hem de fer i el que realment ens omple de satisfacció. A Centre Insight t’ajudem a tornar a sentir-te realitzat i puguis tenir una vida feliç.

Què és sentir-se realitzat com a persona?

Sentir-se realitzat implica un cúmul d’emocions molt gran. La sensació de compliment i satisfacció ens fa la sensació que la vida té un significat i un propòsit. Aquí hi ha alguns elements que t’ajudaran a sentir-te més realitzat:

  • Aconseguir metes personals: aconseguir metes personals i professionals que són significatives per a un mateix farà que et sentis molt satisfet amb tu mateix.
  • Relacions: mantenir relacions saludables i significatives amb amics, familiars i éssers estimats és un pas important.
  • Benestar mental i físic: cuidar el teu cos i la teva ment provocarà un gran benestar general.
  • Equilibri: trobar un equilibri entre les diverses àrees de la vida, evitant l’esgotament i permetent-se gaudir de diferents aspectes de l’existència.
 

Per què no em sento realitzat?

Pot haver-hi diferents causes per les quals no et sentis realitzat, però de la mateixa forma hi ha moltes solucions per a totes aquestes causes. Sentir que no et realitzes pot ser un sentiment complex i pot deure’s a diverses raons. És important reconèixer que cada persona és única, i les circumstàncies que contribueixen a aquest sentiment poden variar. Però, per quines raons pots no sentir-te realitzat?

Falta de claredat en els teus objectius

A vegades succeeix que no tenim els nostres objectius clars o, directament, no els tenim. Aquesta situació ens pot provocar descoratjament i insatisfacció amb nosaltres mateixos. Per la qual cosa és important parar-se a saber on vols arribar i posar-se metes i objectius, per petits que siguin. Això evitarà que et sentis perdut i puguis posar-li un rumb a la teva vida.

Expectatives que no es compleixen

Tenir grans expectatives és una cosa natural, però cal entendre que no sempre podrem aconseguir el màxim i que, de tant en tant, no aconseguirem els nostres objectius. Per això, tenir un punt realista també és important per a evitar aquesta insatisfacció. No sempre podem amb tot, ni obtenir-ho tot. És important utilitzar aquestes expectatives incompletes per a millorar i aprendre.

Estrès

L’estrès és un dels motius que ens pot portar a no sentir-nos realitzats. L’excés o cúmul de treball, els estudis, les relacions, la convivència familiar. Hi ha molts motius que ens poden provocar estrès. A Centre Insight ens especialitzem en teràpies per a reduir l’estrès en diferents àmbits de la vida.

Pressió social

Vivim en una societat en la qual si no fas el que està “predeterminat” se t’etiqueta ràpidament, i això pot ser una de les causes que ens portin a fer coses que no volem. O ser com no volem ser. La pressió social ens transforma i, algunes vegades, ens fa sentir malament i insatisfets en veure que no podem vèncer-la. Enfoca’t en tu i a complir les teves metes, oblida l’opinió dels altres i confia en una possible acceptació.

Què fer quan no et sents feliç?

Quan no et sents feliç és important actuar de manera ràpida. Significa que alguna cosa ocorre i no cal retardar aplicar una possible solució. Reflexionar sobre les teves emocions, ja sigui amb tu mateix, amb algú de confiança o amb algun professional, pot ser un gran primer pas.

Obrir-se emocionalment és essencial per a poder encaminar-te cap a la felicitat. Si això no és suficient, sempre pots parlar amb un professional. La ment a vegades necessita curar-se, com ho fan les altres parts del cos, per la qual cosa no te’l prenguis com una cosa dolenta. De fet, el simple acte d’entendre que no estàs bé i que necessites ajuda per a millorar ja és un gran pas.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Open chat
1
Hola, en qué podemos ayudarte? ☺