Sortir de la zona de confort? No!

psicologos sabadell

No hi ha una definició clara de zona de confort, però podríem definir-la com aquella actitud d’una persona en la qual no assumeix riscos i per tant evita l’ansietat al no assumir nous riscos. Seria aquella zona on ens sentim còmodes, podem controlar el nostre ambient i la sentim com una cosa rutinària.

psicologos sabadell

Els gurús del comportament i del positivisme exclamen que cal sortir de la zona de confort, assumeix riscos! Surt de la teva zona de confort! Doncs jo opino que no, queda’t a la teva zona de confort! El primer que hem de tenir en compte és quant ens ha costat crear-nos una zona en la qual sentir-nos còmodes, tranquils i relaxats, per què hauríem de sortir d’aquesta zona en la que ens sentim bé? Hem de fer-ho? Doncs no, no hem de fer de, RES. En tot cas hem de escollir, un concepte que ens presiona interiorment molt menys i que no ens exigeix i crea menys frustració.

depresion sabadell

Llavors, ¿no cal assumir riscos, provar coses noves, fer coses que ens costin? Doncs depèn, si et ve de gust fes-ho, si no et ve de gust, no. Si nosaltres estem còmodes i som feliços en la nostra zona de confort per què caldria canviar aquesta dinàmica? Un altre assumpte és que el nostre estil de vida de no assumir riscos o novetats ens generi frustració, llavors sí que hem de canviar aquesta dinàmica.

psicologo barato sabadell

Si necessitem provar situacions noves i sortir de la nostra zona de confort, no sortim d’ella, ampliem-la! Aconseguim que situacions noves entrin dins d’aquelles accions que ens fan sentir còmodes. Exigir-nos sortir de la nostra zona de confort pot portar-nos a la frustració, al veure com la nostra rutina se li assigna una etiqueta negativa quan no hauria de ser així. La nostra zona de confort és necessària i sana si ens fa sentir bé.

Ampliem la nostra zona de confort! No ens marquem exigències que ens generin frustracions, ni menyspreem aquelles que ens produeixin tranquil·litat, i incorporem altres que ens facin sentir igual. Busquem altres situacions vitals que ens donin seguretat i ens facin sentir bé, sense pressions!

Si busques un psicòleg a Sabadell demana la teva primera visita al Centre InSight.

José R. Martín
Col. 24026

¿Te ha gustado el artículo? Valoración:
81 Veces visto
Comparteix aquest article:
Scroll to Top
Open chat
1
Hola, en qué podemos ayudarte? ☺
Powered by