Teràpia de trastorns obsessivocompulsius (TOC)

Teràpia per a Trastorns Obsessiu Compulsiu a Sabadell

Què és el trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC)?

Contacta amb nosaltres

El Trastorn Obsessiu Compulsiu o TOC és un trastorn de l’ansietat segons el DSM V que es manifesta mitjançant obsessions i/o compulsions. Aquestes han d’afectar a diferents aspectes de la vida de la pesrona com la seva àrea social, personal i labora. El TOC pot tener un inici a l’infància, encara que sol començar en els primers anys de la vida adulta, sobretot a partir dels 20 o 25 anys i augmenta el risc d’inici a partir dels 30 anys.E

Què són les obsessions?

Les obsessions són pensaments, impulsos, sensacions o també imatges que apareixen e invadeixen la ment en contra de la voluntat de la persona. Aquestes obsessions provoquen en la persona una gran ansietat i incomoditat que forcen a la persona a intentar que desapareguin de la seva ment per estar tranquila i relaxada un altre cop. Les obsessions  solen ser intrusives i recurrents i afecten a l’estat d’ànim de manera important. Quan aquests pensaments arriben a ser molt desagradables i la persona comença a lluitar contra ells, llavors poden començar a aparèixer les compulsions.

 

  Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.

  trastorno obsesivo compulsivo sabadell

  Què són les compulsions?

  Les compulsions són estratègies, tàctiques, accions, conductes repetitives, rituals, etc., que es produeixen amb l’objectiu de que desapareguin les obsessions que la persona pateix.

  Aquestes compulsions es produeixen amb diferentes objectius: per a que no aparegui la obsessió (evitatiu) o per a que un cop han aparegut, desapareguin de forma ràpida.

  Les compulsions solen provocar que les obsessions desapareguin o no apareixen per tant, aquests dos fets s’associen fortament, pel que es pot produir una repetició contínua de les compulsions per evitar o fer que desaparegui l’ansietat produïda per les obsesions.

  Teràpia de TOC presencial o online.

  Totes les persones tenim les nostres manies però quan aquestes ens produeixen compulsions de manera recurrent, llavors es pot convertir en un problema important i és vital anar a un expert en teràpies de trastorns obsessiu compulsiu TOC. Els comportaments obssesius compulsius solen existir molts anys abans que el pacient arribi a consulta.

  Poden començar amb pensaments intrusius, com imatges violents que arriban a la ment. També poden començar com rituals o comportaments repetitius. Les obsessions i compulsions poden ser més d’una i poden cambiar en el transcurs del temps, la sintomatologia múltiple sol ser la norma. Els pacients no solen explicar la seva sintomatologia per vergonya, ja que la majoria entenen que són irracionals aquests fets.

  El TOC es pot donar a la vega amb d’altres trastorns o problemes tals com la depressió major, trastorn per estrés posttraumàtic o per angústia, alcoholisme, consum de drogues, trastorns d’ansietat com la fòbia social, trastorns alimentaris, esquizòfrenia, etc.

  psicólogo-ansiedad-sabadell

  Tarifes Presencials

  Psicoteràpia per a trastorns Obsessiu Compulsiu a Sabadell

  55 Sessió
  • Primera Visita Gratuïta

  Tarifes Online

  Psicoteràpia per a Trastorn Obsessiu Compulsiu Online

  55 Sessió
  • Primera Visita Gratuïta

  mejor psicologo en sabadell, terapia de pareja.

  Formulari de contacte

  mejores opiniones y valoraciones en nuestros servicios de psicología para adultos, infantil, juvenil y de pareja, coaching, coach, y terapia en sabadell.

  Open chat
  1
  Hola, en qué podemos ayudarte? ☺