Tractament per a l'insomni a Sabadell

Què és l'insomni?

Contacta amb nosaltres

L’insomni és la dificultat o l’alteració de la conciliació del son, encara que es donin les circumstàncies adequades per poder dormir. Quan aquesta dificultat es dóna i afecta la persona a la seva vida provocant alteracions o un deteriorament en diferents àmbits de la seva vida, aleshores estem parlant que l’insomni és un problema a tractar de forma activa.

La causa de l’insomni és psicològica o fisiològica?

Poden deure’s a les dues raons. Quan aquesta problemàtica es dóna al llarg del temps, la persona hauria d’acudir a un professional de la medicina per descartar qualsevol problema mèdic, ja que determinades malalties, trastorns o medicaments poden provocar insomni i hem de descartar aquestes situacions.
També cal analitzar si la persona té una bona higiene del son, ja que si no, l’insomni podria ser degut a l’ús de la cafeïna, nicotina i alcohol, ús d’aparells electrònics abans de dormir o d’altres estimulants que impedeixin una bona conciliació del somni per part de la persona afectada.

psicólogo ansiedad

La psicologia per ajudar al problema de l’insomni

Quan l’insomni no és degut a cap dels motius anteriorment esmentats, es pot deure a situacions d’estrès o ansietat. Quan una persona pateix de preocupacions excessives que li produeixen aquests símptomes, a l’hora d’anar a dormir i quedar-se en silenci amb ella mateixa, poden aparèixer pensaments intrusius pertorbadors, cosa que podria iniciar un procés rumiatiu (donar voltes a determinats pensaments) que podrien generar-li estrès i ansietat, impedint així una bona conciliació del son i fins i tot si s’adorm, podria provocar el despertar de la persona a la meitat de la nit, produint un desvetllament incòmode i insatisfactori.

Em pot ajudar la psicologia amb l’insomni?

Si el teu insomni té com a causes l’estrès i l’ansietat sí, mitjançant l’avaluació del problema i l’anàlisi del procés que realitza la persona per adormir-se, es poden plantejar solucions i entrenament al dormir sense pensar, mitjançant tècniques com posposar o tècniques de relaxació .

Tarifes presencials

Tractament de l'insomni a Sabadell

50 Sessió
  • Primera Visita Gratuïta

Tarifes Online

Tractament de l'insomni Online

45 Sessió
  • Primera Visita Gratuïta

mejor psicologo en sabadell, terapia de pareja.

Formulari de contacte

mejores opiniones y valoraciones en nuestros servicios de psicología para adultos, infantil, juvenil y de pareja, coaching, coach, y terapia en sabadell.

Open chat
1
Hola, en qué podemos ayudarte? ☺