Tractament de la dependència emocional a Sabadell

Què és la dependència emocional?

Contacta amb nosaltres

Podríem definir la dependència emocional com l’experiència psicològica d’una persona de temor en perdre l’amor d’una altra persona, temor al fet que ens deixin de voler, al fet que ens deixin. Això podria provocar comportaments disfuncionals com no expressar les nostres opinions per por de que la persona de la qual depenem emocionalment s’enfadi, o la necessitat d’agradar sempre a aquesta persona malgrat els nostres propis interessos, etc.

Per què es produeix la dependència emocional?

Les causes poden ser diverses i cada persona pot tenir les seves, però quan com a persones tenim necessitats vitals o emocionals no cobertes per nosaltres mateixos o pel nostre context d’una forma sana, podem vincular-nos depenentment d’una altra que sí que ens omple aquests buits. Si aquest fet es realitza de forma no sana, podem generar una dependència cap a aquesta persona, pel temor a com ens sentirem si aquesta ens deixa o ens abandona, intentant per tots els mitjans que aquest fet no es produeixi.

 
psicólogo ansiedad

Quines són les possibles causes?

Les possibles causes podrien ser una baixa autoestima, una por excessiva als canvis o una necessitat imperiosa d’afecte. Aquestes són algunes de les possibles causes, encara que podrien ser moltíssimes més, cada persona té una història personal diferent.

Quin és el tractament de la dependència emocional?

Primer s’ha de produir una anàlisi i una avaluació de la problemàtica de la persona. Saber per què s’ha produït aquest fet i quins factors mantenen aquesta situació, serà vital per a orientar el tractament cap a un lloc o un altre. En tot cas, el treball de l’ansietat i l’autoestima seran de vital importància per a una superació de la dependència emocional.

Tarifes presencials

Tractament de la dependència emocional a Sabadell

55 Sessió
  • Primera Visita Gratuïta

Tarifes Online

Tractament de la dependència emocional Online

55 Sessió
  • Primera Visita Gratuïta

mejor psicologo en sabadell, terapia de pareja.

Formulari de contacte

mejores opiniones y valoraciones en nuestros servicios de psicología para adultos, infantil, juvenil y de pareja, coaching, coach, y terapia en sabadell.

Open chat
1
Hola, en qué podemos ayudarte? ☺