Tractament per evitar la hipocondría a Sabadell

Què és la hipocondria?​

Contacta amb nosaltres

La hipocondria refereix a una sèrie de símptomes que produeixen preocupacions excessives per simptomatologia diversa, les quals, s’identifiquen com a senyals de patir una malaltia greu, provocant gran malestar emocional en la persona que la pateix.

Què és una persona hipocondríaca?

Una persona hipocondríaca és aquella que, en tots els àmbits de la seva vida, i la major part del temps, està segura que patirà una malaltia greu, la qual cosa, li pot portar a estar tot el dia pendent de la seva simptomatologia corporal. Aquest fet succeeix perquè està convençuda que patirà una malaltia greu, i davant la possibilitat de tractar-la amb temps suficient per a curar-se, cerca constantment senyals d’aquesta malaltia per a acudir al metge. Els hipocondríacos solen acudir moltes vegades al metge per a comprovar si tenen una malaltia o no.

 
psicólogo ansiedad

Què provoca la hipocondria?

Les causes històriques poden ser variades, com un entorn familiar excessivament preocupat per les malalties o una persona hipocondríaca en l’entorn familiar. Posteriorment, quan comencen aquestes preocupacions es poden condicionar (vincular) diferents accions com estar atent excessivament al seu propi cos, quan es detecten senyals es dona la “raó” que s’ha d’estar atent, ja que s’han detectat senyals. L’aprenentatge no conscient que estar atent al nostre cos pot servir per a detectar aquest possible senyal d’alarma (sent una acció evitativa), podria començar a produir un comportament patològic en aquest sentit.

Com se sent una persona amb hipocondria?

Una persona que pateix aquesta situació pot arribar a sentir molta ansietat i molta por de tenir una malaltia greu. El notar tot el dia simptomatologia física que interpreta com un senyal que està patint la malaltia temuda, pot arribar a generar-li una ansietat generalitzada i molt intensa, que pot afectar a tots els àmbits de la seva vida.

Com es pot curar un hipocondríac?

La psicologia pot ajudar una persona amb aquest malestar a fer més funcional la seva vida. A través de la psicologia cognitiu conductual, s’estableix un pla terapèutic perquè la persona entengui el que li està succeint i per què li succeeix, a través d’aquí, el treball per a reestructurar la interpretació dels senyals, és un dels treballs de base per a provocar un canvi en la vida de la persona afectada.

Tarifes presencials

Terapia per la hipocondría en Sabadell

50 Sessió
  • Primera Visita Gratuïta

Tarifes Online

Terapia per la hipocondría Online

45 Sessió
  • Primera Visita Gratuïta

mejor psicologo en sabadell, terapia de pareja.

Formulari de contacte

mejores opiniones y valoraciones en nuestros servicios de psicología para adultos, infantil, juvenil y de pareja, coaching, coach, y terapia en sabadell.

Open chat
1
Hola, en qué podemos ayudarte? ☺