Tractament per al control de gelosia a Sabadell ​

Què és la gelosia?

Contacta amb nosaltres

La gelosia són una resposta conductual davant la percepció d’aquesta persona, que està en perill una vinculació emocional amb una altra persona. Davant la possibilitat (imaginària o no) de la pèrdua de l’altra persona, es produeix una resposta per a intentar evitar el que s’està pensant que pot ocórrer.

Per què se senten gelosia?

A trets generals, els nostres pensaments (o interpretació de la situació) provoquen les nostres emocions i aquestes, les nostres conductes. Si el nostre cervell detecta un perill real o no (pèrdua de la persona volguda), comença a generar estrès i ansietat provocant-nos un malestar emocional intens, això podria provocar diferents conductes per a intentar evitar aquest fet que estem anticipant mentalment.

psicólogo ansiedad

La gelosia és un senyal d’amor?

No, la gelosia és un senyal de mala gestió emocional d’una anticipació d’un perill que la persona està fent. A vegades petits senyals de gelosia poden fins i tot fer gràcia en parella i donar joc, i semblar un senyal d’amor, aquest fet podria reforçar el comportament gelós i donar peu a una patologització d’aquestes accions, donant lloc a accions patològiques de control cap a l’altra persona.

Com controlar la gelosia des de la psicologia?

Per a començar, és important realitzar psicoeducación perquè la persona entén el per què del seu comportament i el seu malestar. Aquest fet pot oferir molta claredat i comprensió, i ser una bona base per a buscar alternatives de comportaments. La reestructuració cognitiva pot ajudar-nos a controlar la gelosia, treballant per a no realitzar accions evitativas del malestar de l’estrès produïts pels nostres pensaments anticipatoris. La persona als quals van dirigits la gelosia pot passar-ho malament, però la persona que els pateix també sofreix un intens malestar. Acudeix a un psicòleg si aquest fet t’està passant a tu, podem ajudar-te.

Tarifes presencials

Teràpia per a evitar la gelosia a Sabadell​

50 Sessió
  • Primera Visita Gratuïta

Tarifes Online

Teràpia per a evitar la gelosia online​

45 Sessió
  • Primera Visita Gratuïta

mejor psicologo en sabadell, terapia de pareja.

Formulario de contacto

mejores opiniones y valoraciones en nuestros servicios de psicología para adultos, infantil, juvenil y de pareja, coaching, coach, y terapia en sabadell.

Open chat
1
Hola, en qué podemos ayudarte? ☺