Tips per superar una ruptura

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Les ruptures amoroses poden ser extremadament doloroses, però també són una oportunitat per créixer i curar-se. A Centre Insight, us oferim alguns consells per superar una ruptura i tornar a viure la vostra vida.

Què no cal fer després d’una ruptura amorosa?

Després d’una ruptura, és crucial evitar certs comportaments que poden empitjorar la situació i perllongar el procés de dol. Aquí hi ha algunes coses que has d’evitar:

  1. No t’aïllis

És comú sentir la necessitat d’aïllar-te després d’una ruptura, però això només perllongarà el teu dolor. En lloc d’això, cerca el suport d’amics i familiars. Parlar sobre els sentiments i les preocupacions pot ser terapèutic i t’ajudarà a processar la ruptura.

  1. No t’obsessionis amb el passat

Reviure constantment els moments feliços o els errors del passat només et mantindrà atrapat en un cicle de dolor. Accepta que la relació s’ha acabat i tracta d’enfocar-te en el present i el futur.

  1. No busquis venjança o culpables

És fàcil caure al parany de culpar la teva exparella o buscar venjança, però això només prolongarà el teu patiment. En lloc d’això, intenta perdonar i alliberar-te de la negativitat. La venjança no us farà sentir millor a llarg termini.

Quant de temps dura el dol d’una ruptura amorosa?

No hi ha resposta definitiva a aquesta pregunta, ja que el temps que porta superar una ruptura varia d’una persona a una altra. El dol és un procés personal i pot durar setmanes, mesos o fins i tot anys. Alguns factors que poden influir en la durada del dol inclouen la durada de la relació, la intensitat dels sentiments involucrats i la manera com es maneja la ruptura.

 

És important recordar que no hi ha un “termini de venciment” per al dol. Cada persona té el seu propi ritme de recuperació, i està bé prendre el temps que necessites per guarir.

Com acceptar que s’ha acabat una relació?

Acceptar que una relació ha arribat al final pot ser un dels aspectes més desafiadors d’una ruptura. Veiem algunes estratègies per ajudar-te a acceptar i continuar endavant:

Permet-te sentir les teves emocions

És natural experimentar diferents emocions després d’una ruptura, com tristesa, enuig, confusió i fins alleugeriment. Permet-te sentir aquestes emocions sense jutjar-te a tu mateix/a. El procés d’acceptació comença amb l’acceptació dels sentiments.

Reflexiona sobre la relació

Pren-te el temps per reflexionar sobre la relació i el que n’has après. Identifica les lliçons que pots portar amb tu a relacions futures. Aquesta introspecció et pot ajudar a trobar un tancament emocional.

Estableix metes i crea una rutina nova

Després d’una ruptura, és important que estableixis metes personals i creïs una nova rutina. Això us ajudarà a mantenir la ment ocupada i a avançar cap a un futur més brillant.

Cerca suport professional

Si et resulta difícil acceptar la ruptura o sents que no pots manejar les teves emocions, considera buscar el suport d’un psicòleg per adults o un terapeuta. La teràpia pot ser una eina valuosa per processar els sentiments i avançar cap a la recuperació.

En conclusió, superar una ruptura amorosa pot ser un procés desafiant, però amb el temps i l’autocura, pots guarir i continuar endavant. Recorda que no estàs sol/a en aquest viatge i que el suport d’amics, familiars o professionals de la salut mental, com els nostres psicòlegs i psicòlogues de Centre Insight, pot marcar la diferència en el vostre procés de recuperació.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Open chat
1
Hola, en qué podemos ayudarte? ☺