Com superar un trauma?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Quins són els símptomes d’un trauma?

Davant successos especialment estressants, podem tenir dificultats per a gestionar les emocions aversivas que hem experimentat. Això pot portar-nos a reviure una vegada i una altra la situació, somiar amb ella, pensar recurrentment en com podríem haver-la evitat, culpar-nos constantment del succeït i altres formes d’intrusió que poden afectar la nostra qualitat de vida. Quan aquesta situació es prolonga més d’1 mes, parlem de Trastorn d’estrès posttraumàtic (TEPT).

Què fer per a superar un trauma?

Per a superar un trauma és necessari exposar-se en imaginació al succés, parlar del succés en profunditat i en diverses ocasions per a anar desactivant a poc a poc el grau d’afectació que provoca el record del succés en la persona. Proporcionar l’espai segur en el qual la persona pugui explorar què sent, que es pugui obrir a parlar d’això i rebre el suport necessari per a gestionar les emocions i pensaments que es desprenguin de l’esdeveniment traumàtic.

Quant temps es triga a superar un trauma?

El temps necessari és variable i depèn de la història d’aprenentatges de la persona i de la situació experimentada. El més important és que la persona rebi l’ajuda necessària al més aviat possible i que la teràpia s’adapti a les seves necessitats específiques en tot moment.

Què passa si no supero un trauma?

Si el trauma no se supera pot afectar la nostra qualitat de vida, generant un estrès prolongat i innecessari. En molts casos també pot afectar la nostra gestió emocional general, tenint efectes en diverses àrees de la nostra vida.

Serveix el EMDR o la hipnosi per a superar un trauma?

L’APA (American Psychiatric Asociation) reconeix el EMDR com a tractament efectiu per a la intervenció en trauma, no obstant això, s’ha demostrat científicament que el que funciona d’aquesta tècnica és l’exposició en imaginació a l’esdeveniment traumàtic. Per aquest motiu, una teràpia cognitiu conductual pot proporcionar els mateixos beneficis amb un cost generalment més reduït.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Open chat
1
Hola, en qué podemos ayudarte? ☺